12 Mart 2012 Pazartesi

Almanya vizesi için nasıl randevu alınır


Almanya'daki okuldan kabul mektubunuz geldiğinde bu süreç başlar.Gelen kabul mektubuyla Türkiye'deki okulunuza gidin.Okulunuzdaki ofis bu belgenin bir fotokopisini alır.Ve size pasaport harcı ödememeniz gereken belgeyi ve (eğer hibe alıyorsanız) hibe miktarınızı ve hangi tarihler arasında öğrenim göreceğinizi yazan belgeyi verir.İlk olarak pasaporta başvurursunuz.(Ayrıntılar Burada).Ardından sıra vize başvursuna gelir.(Eğer aceleniz varsa pasaport başvurusunu yaparken görevliden pasaport numaranızı öğrenin daha sonra bu numara sayesinde pasaportunuzun gelmesini beklemeden vize başvurusu için randevu alabilirsiniz.)

Istanbul metro rehberi uygulamasıyla kolaylıkla metroda yolculuk yapabilirsiniz. Nasıl gideceğinizi düşünmenize gerek yok. Başlangıç ve varış duraklarını girin, uygulama size nasıl gidileceğini tarif etsin. Hangi yönde kaç durak gideceğinizi ne zaman nasıl aktarma yapacağınızı anlatsın.(Link)


Vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak randevu almanız gerekiyor.Randevuyu telefonla alabilirsiniz.İzmir için telefon numarası:0090-444 06 36.Ancak randevu almak ücretli(23 TL) Bu parayı İzmir'de sadece Ziraat Bankalarına 48553500-5001 hesap numarasına yatırabilirsiniz.Ben ilk bu yolu denedim ancak gittiğimde oradaki görevlinin böyle bir uygulamadan haberi yoktu ve bu ücretin haricinde havale ücreti ödeneceğini söyledi.Bunun üzerine diğer yolu tercih ettim.Şöyle ki, telefonda YapıKredi bankasına ait kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz.Ben bunu yaptım herhangi bir sorun çıkmadı.Telefonda da aynı internetden alışveriş yapar gibi kredi kartı numarasını, güvenlik numarasını, ve son kullanma tarihini veriyorsunuz, ve bunu bant kaydına değil görevliye söylüyorsunuz.Yani hata yapmak pek olası değil.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra telefondaki görevli size vize başvurusunda gerekli olacak belgeleri teker teker açıklayarak söylüyor.Telefonu açmadan önce yanınıza mutlaka kağıt kalem ya da kaydedebileceğiniz aletler bulundurun.Ben telefonumdan ses kaydını denemiştim olmamıştı :).Ayrıca bu gereken belgeler listesini sizin telefonda söylediğiniz mail adresine de gönderiyor.Bu listeyi önünüze alıp sormak istediklerinizi görevliye sorabilir veya bana da sorabilirsiniz.


Istanbul metro rehberi uygulamasıyla kolaylıkla metroda yolculuk yapabilirsiniz. Nasıl gideceğinizi düşünmenize gerek yok. Başlangıç ve varış duraklarını girin, uygulama size nasıl gidileceğini tarif etsin. Hangi yönde kaç durak gideceğinizi ne zaman nasıl aktarma yapacağınızı anlatsın.(Link)

10 yorum:

  1. iyi günler, randevuyu istediğim güne veriyorlar mı?

    YanıtlaSil
  2. Bir gün söyleyip size uygun olup olmadığınızı soruyorlar.İki tarafında müsait olduğu bir gün seçiliyor.

    YanıtlaSil
  3. iyi günler,ödeme yapacağım kartın bana mı ait olmaı gerek?..teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Hayır sizin adınıza olmasına gerek yok, ben kendi adıma olmayan bir kart ile işlemimi gerçekleştirmiştim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba davet mektubuyla vize ücretinden kurtulabildiğimiz gbi aracı şirkete verilen ücretden(randevu ücreti dışındaki ücret,randevuyu herhalukarda ödüyoruz heralde?) de kurtulabiliyormuyuz? Yoksa erasmus vizesi için aracı şirkete değil büyükelçiliğe mi gidiliyor?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ben büyükelçilikten aldım vizemi, aracı şirkete hiç bulaşmadım o yüzden bir bilgim yok. Randevu ücretini ödüyoruz diye hatırlıyorum..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, erasmus öğrencisine verilen vizenin çeşidi ve süresi ne kadar oluyor? Yeşil pasaportum ile 3 aylık kalma hakkımı kullanıp geri kalan 3 ay için oradan oturma izni alınabilir miyim bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  8. memurum aynı gün içinde vize alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  9. Slm kardesim bana bu islerden anlayan birisi yardimci olabilirmi once para mi yatacak yoksa ilk randavumu 0530 141 7539 allah rizasi icin biri yardim etsin

    YanıtlaSil
  10. Slm kardesim bana bu islerden anlayan birisi yardimci olabilirmi once para mi yatacak yoksa ilk randavumu 0530 141 7539 allah rizasi icin biri yardim etsin

    YanıtlaSil