27 Şubat 2012 Pazartesi

Erasmus öğrencileri için pasaport başvurusu


Bordo ve yeşil pasaport olmak üzere iki seçenek mevcuttur.Eğer yeşil pasaport alınabiliyorsa o tercih edilebilirsiniz.Çünkü oturma izini de olmak üzere bazı avantajları var, özellikle erasmus sonrası da düşünüldüğünde işinize yarayabilir(ayrıntılar için  bakınız) .Ancak yeşil alamazsanız bordo almalısınız.Başvuru ile ilgili genel bilgiler burada yazıyor.

     Ancak erasmus öğrencisinin pasaporta başvuru süreci biraz daha meşakkatli.Öncelikle Türkiye'deki okulunuzdan aldığınız "pasaport harç bedeli" nden muaf tutulduğunuz yazıyı vergi dairesinde kaşelettirmeniz ve  mühürlettirmeniz gerekiyor.Bunu İzmir'de Dokuz Eylül Vergi Dairesi yapıyor sadece.(Üçkuyularda pazar yerinin arkasında).Ancak buradaki işlemleri yaptıktan sonra bu kağıdı sayıyorlar ve harç bedelini ödemiyorsunuz.Geri kalanlar ise genel başvuru sürecindeki gibi.Kolay gelsin.

Istanbul metro rehberi uygulamasıyla kolaylıkla metroda yolculuk yapabilirsiniz. Nasıl gideceğinizi düşünmenize gerek yok. Başlangıç ve varış duraklarını girin, uygulama size nasıl gidileceğini tarif etsin. Hangi yönde kaç durak gideceğinizi ne zaman nasıl aktarma yapacağınızı anlatsın.(Link)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder